Ideeënwedstrijd “Langs de Waal Nijmegen”: Van Haren en Kol winnen grondprijs

Ons project “Tijdelijk bouwen met visie in een groene omgeving van Van Haren en Kol” won de grondprijs voor deze ideeënwedstrijd.
Met andere woorden: we hebben  toestemming gekregen om 440 tijdelijke laagenergie éénpersoons woningen samen met een projectontwikkelaar te realiseren.

Opzet van ons voorstel is om urgent woningzoekenden een betaalbare woonplek aan te bieden in een groene en natuurlijke omgeving, vlakbij centrum Nijmegen.

Deze woningen kunnen worden gerealiseerd door een commercieel bedrijf of door uitkeringsgerechtigden met afstand tot de arbeidsmarkt in het kader van re-integratie naar de arbeidsmarkt. Deze bouwmedewerkers in spe wordt een  leerervaringsplek voor algemeen bouwplaatsmedewerker aangeboden. De leerlingen kunnen zich later specialiseren in een specifiek vakgebied in de bouw. Doel van de opleiding is de leerlingen kennis te laten maken met de Nederlandse waarden/ normen/taal en de techniek van montage-bouw. De prefab woningen worden dan in regio Nijmegen volledig geproduceerd.

EU wetgeving: na 2030 zal elke verkochte woning moeten voldoen aan energie label A en na 2050 volledig energie neutraal. M.a.w. Nederland heeft een groot aantal bouwmedewerkers nodig om deze renovatie klus uit te voeren.

Initiatienemers: Wim Kol en en Gery van Heesch beide architect; Eddy van Haren bouwfysica en contactpersoon  (Als u méér wilt weten bel dan gerust 024-2020901 of 0623334777, mailen mag ook).

Meewerkend: ir Gerrit Groot Roesing achitect/bouwkunde, ir Jan Geerts klimaatadviseur, Johan Soppe aannemer/uitvoerder

Tijdelijk bouwen met visie in een groene omgeving.

Tijdelijk bouwen voor urgent woning zoekende met een huur vanaf € 350/mnd, service kosten max. € 50/mnd, huurtoeslag mogelijk. Gelegen in een groene omgeving vlakbij Nijmegen centrum.